Πώς να ποντάρετε στο ποδόσφαιρο

Κάποτε μια παρέα βρισκόταν στο καφενείο του χωριού και στοιχημάτιζαν μεταξύ τους για το αν θα κερδίσει η ομάδα του Δημήτρη ή η ομάδα του Βασίλη. Τα χρήματα έπεφταν στο τραπέζι και όλοι πήγαιναν στο γήπεδο, κάθονταν έξω από τον φράχτη και έβλεπαν τους παίκτες να τραυματίζονται σε κάθε τους πτώση καθώς το χωμάτινο έδαφος είναι αρκετά επίπονο και επικίνδυνο. Μετά το τέλος του αγώνα τα χρήματα μοιράζονταν στους νικητές και δίνανε ραντεβού για τον επόμενο αγώνα. Αυτή ήταν η διασκέδασή τους. Ένας τρόπος να ελπίζουν πως θα βγάλουν κάτι παραπάνω. Ένας τρόπος για να νιώσουν υπερήφανοι που εκτίμησαν σωστά το ματς και εν τέλει νίκησαν.

Φυσικά από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά. Ο στοιχηματισμός μπήκε περισσότερο στην καθημερινότητά μας όταν το ποδόσφαιρο έγινε επαγγελματικό και πολλά χρήματα κρινόντουσαν από το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

Στοιχηματισμός στα πρακτορεία

Τα χρήματα έπαψαν να πέφτουν στο τραπέζι μεταξύ της παρέας αλλά έπεφταν στα ταμεία των πρακτορείων όπου συγκέντρωναν τα χρήματα και στοιχηματισμούς από ανθρώπους σε όλο το χωριό, σε όλο το νομό, σε όλη την Ελλάδα. Τα χρήματα που μαζεύονταν ήταν υπέρογκα και έτσι με βάσει το ύψος τους στοιχηματισμού σου, έκρινες και τις ελπίδες του κέρδους σου ή των ζημιών σου. Άλλο ποσό θα κέρδιζες εάν στοιχημάτιζες σε έναν αγώνα 10 ευρώ και άλλο ποσό εάν στοιχημάτιζες 1000 ευρώ. Μπορεί να σας φαίνεται εξωφρενικό να στοιχηματίζει κάποιος 1000 ευρώ σε 11 ή παραπάνω παίκτες αλλά και το αναφερθέν ποσό είναι ένα πολύ μικρό παράδειγμα των χρημάτων που πέφτουν σε έναν αγώνα.

Στοιχηματισμός μέσω Internet

Στοιχηματισμός μέσω Internet δεν είναι μόνο για online παιχνίδια. Πολλοί άνθρωποι ποντάρουν και στον αθλητισμό. Κάποτε μπορούσες να στοιχηματίσεις μόνο για το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα. Εάν πόνταρες στο διπλό της φιλοξενούμενης ομάδας, στην περίπτωση που εκείνη έχανε ή έφερνε ισοπαλία τότε έχανες. Μόνο εάν κέρδιζε πληρωνόσουν. Απλό δεν ακούγεται; Είναι, αν σκεφτείς πως κάποιος κερδίζει όταν μαντεύει τον ακριβή αριθμό των κόρνερ που εκτελέστηκαν ή πόσες κίτρινες θα βγουν στο παιχνιδι. Πλέον μπορείς να στοιχηματίσεις σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου με χίλιους τρόπους. Φτιάχνεις έναν λογαριασμό σε μία από τις στοιχηματικές εταιρίες, κάνεις κατάθεση χρημάτων και σου δίνεται η δυνατότητα να κερδίσεις χρήματα σε οποιοδήποτε ματς σε όλο το κόσμο και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Από το απλό αποτέλεσμα όπως είπαμε μέχρι το αν θα βγει κόκκινη στο παιχνίδι και σε ποιο λεπτό. Οι πιο ψαγμένοι παίζουν και κερδίζουν παιχνίδι της 4ης κατηγορίας στην Σουηδία στοιχηματίζοντας πως στο πρώτο ημίχρονο θα χτυπηθούν 3 κόρνερ και ότι η διαφορά των τελικών τερμάτων θα είναι 2 γκολ.

Παράνομος στοιχηματισμός

Φυσικά οι κερδοσκόποι και οι απατεώνες δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Βρήκαν μια χρυσή ευκαιρία να πλουτίσουν επηρεάζοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες και να επωφελούνται από το αποτέλεσμα που ήδη γνώριζαν. Ένας αθέμιτος τρόπος να “αρπάξεις” τα χρήματα από κάποιον που έχει την ψευδαίσθηση πως η γηπεδούχος ομάδα θα κερδίσει τον αγώνα επειδή έχει επενδύσει περισσότερο και επειδή φέτος παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Το λυπηρό είναι όταν εμφανίζονται ακόμα και οι ίδιοι ποδοσφαιριστές να είναι μπλεγμένοι σε παράνομους στοιχηματισμούς χωρίς να τους φτάνουν τα 100 χιλιάρικα που παίρνουν τον χρόνο λέγοντας πως έπρεπε κάπως να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Την ίδια ώρα που τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία και ο ένας στους τρεις ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Με το ίδιο σκεπτικό χρηματιζόταν και ένας διαιτητής για να δώσει ένα πέναλτι στην φιλοξενούμενη ομάδα στο 88ο λεπτό.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να στοιχηματίσεις στο ποδόσφαιρο αλλά μόνο ένας για να κερδίσεις. Το να μαντέψεις σωστά. Γιατί όσο και να λένε πολλοί πως πρέπει να μελετήσεις στο στοίχημα, η τύχη είναι αυτή που εν τέλει καθορίζει το αποτέλεσμα.