Τα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια ποδοσφαίρου που βγήκαν ποτέ

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τα πιο διάσημα βιντεοπαιχνίδια ποδοσφαίρου που κυκλοφόρησαν ποτέ. Σίγουρα αρκετοί από εσάς θα έχετε παίξει τουλάχιστον ένα από αυτά. Παλιά και  καινούρια, ρεαλιστικά ή και όχι, όλα τους όμως συναρπαστικά και εθιστικά! Πάμε λοιπόν να δούμε:

 

  1. Virtua Striker 2

Και ποιος δε θυμάται το επικό παιχνίδι της Sega στυλ arcade Virtua Striker 2 αλλά και το 1, τα οποία βγήκαν τη δεκαετία του 90. Και αν δε σας θυμίζει κάτι το όνομα του παιχνιδιού, να σας θυμίσουμε ότι μπορούσατε να το παίξετε στα περίφημα “ουφάδικα” ή απλά “ηλεκτρονικά”, όπου ρίχνατε μέσα κέρματα και παίζατε σε οθόνες τεραστίων κουτιών. Αν είστε πάνω από 30 ετών, θα θυμάστε πόσες ώρες είχατε “λιώσει” το ποδοσφαιράκι όπου βρίσκατε τα ηλεκτρονικά!

 

Το  Virtua Striker 2 ήταν ιδανικό για διασκέδαση: γρήγορο, με πολύ καλή κίνηση, πάσες ακρίβειας και εντυπωσιακά σουτ. Δεν χρειαζόταν να προσπαθήσεις αρκετά ώστε να βρεις ένα συμπαίχτη σου και να κυκλοφορείς τη μπάλα, απλά έπρεπε να είσαι γρήγορος και να βάζεις την κατάλληλη δύναμη. Η κάμερα του είχε καλή λήψη και έκανε μεγέθυνση και σμίκρυνση τη στιγμή ακριβώς που χρειαζόταν. Μεγάλο κρίμα που καταργήθηκαν στη χώρα μας εκεί γύρω στο 2000-01 τα ηλεκτρονικά!

 

  1. Pro Evolution Soccer 6

Το αγαπημένο μας Προ! Μεγάλο κομμάτι της νεολαίας είχε “καεί” με το  θρυλικό Pro Evolution Soccer την περίοδο 2003-2008. Τα αγόρια μαζεύονταν σε σπίτια συχνά και παίζανε ώρες ατελείωτες στο Playstation ή Xbox. Η πιο  ολοκληρωμένη και δημοφιλής έκδοση του παιχνιδιού ήταν το νούμερο 6 που κυκλοφόρησε το το 2006.  

 

Η μαγεία του παιχνιδιού συνίστατο στο ότι ήταν πολύ ρεαλιστικό, αλλά παράλληλα εύκολο στο χειρισμό και με πολύ εντυπωσιακές φάσεις. Είχε διάφορες τεχνικές ρυθμίσεις αν ήθελες να ασχοληθείς πιο σοβαρά, αλλά και να μην ήθελες δεν πείραζε. Με λίγη προσπάθεια και εξοικείωση, έβαζες κάτι γκολάρες που θα σου μείνουν για πάντα αξέχαστες!

 

  1. Football Manager 2018


Τέλος, επιλέξαμε να βάλουμε το καινούριο Football Manager για το 2018. Τα προηγούμενα Manager φυσικά έχουν απασχολήσει για πάρα πολλές ώρες τους λάτρεις του παιχνιδιού, αλλά η καινούρια έκδοση ίσως είναι η πιο ολοκληρωμένη, απεικονίζοντας λεπτομερώς τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επίσης, με διάφορες αλλαγές και βελτιώσεις, το παιχνίδι πλέον έγινε ακόμα πιο ανθρωποκεντρικό και συναρπαστικό, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ψυχολογία και τα συναισθήματα των παιχτών γενικότερα. Είναι ίσως το καλύτερο Manager που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα!